Semua Soalan Dibawah Kategori: Ajaran sesat


"Tiada Paksaan Dalam Beragama. Apakah Saya Yang Mengenali Agama Melalui Kefahaman Mazhab Ahlulbait Di Ketogorikan Sesat Dan Kafir? ..."


nhiesyam hashiem  "Saya Harap Perkara Berikut Ini Jika Benar Dan Didapati Berasas, Maka Ianya Haruslah Ditangani Sebagaimana Penyembelihan Terhadap Rufaqa'. D..."


tuah 019-3534sifar2  "Aslmkm..adkah Ilmu Silat Gayong Ma`arifat Pakai Jin?mcm Mne Bdn Kita Diwaktu Maut Dtg...jka Jin Ade?harap Dapt Jwb Solan Sy Dgn Quran N Su..."


ahmad anas b.ch...  "Adakah Fahaman Wahhabi Itu Sesat? ..."


FARIS SUHAIMI B...  "Asslmlkm...persoalan Ini Mengenai Pertikaian Kepada Syahadah Yang Dikatakan Sesat Pada Al-arqam.saya Sendiri Telah Melihat Sumber @ Buku Y..."


Abdl Zulfiqar b...  "Nak Tanya Kenapa Kita Tidak Mengambil Tindakan Terhadap Kumpulan Rufakah Ini , Sedangkan Ianya Semakin Berluasa Contohnya Di Pahang Iaitu D..."


mohd azaran bin...  "Assalamualaikum Ustaz/ustazah, Bagaimana Untuk Menolong Seorang Islam Yang Kemungkinan Besar Akan Dimurtadkan Oleh Seorang Kristian? Cerita..."


Rohanim binti Win  "Bagaimanakah Cara Untuk Kita Memulihkan Akidah Setelah Terbatalnya Dua ..."


wan rosliza  "Saya Bekawan Dengan Golongan Yang Mangikut Mazhab Ja'fariyah ,saya Tidak Pasti Samada Mazhab Itu Benar Atau Tidak. Adakah Itu Ikutan Ajaran..."


FARIDAH BINTI HUSSIN  "Assalamualaikum, Saya Ingin Tahu Samaada Amalan 'lam Jalaalah' Bertentangan Dengan Ajaran Islam? Terima Kasih ..."


Shahrul Nizam  "Banyak Kes Murtad Yang Dipaparkan Oleh Media Melibatkan Individu Yang Mempunyai Latar Belakang Agama Yang Cukup Kuat (cth: Bapa Merupakan I..."


Azlina Banu  "Asalamualaikom, Benarkah Al-quran Daripada Laman Web Www.tolueislam.com Dan Www.submission.org? Terima Kasih. ..."


Faizal Bin Gula...  "Saya Berkawan Dengan Seseorg Tetapi Dihalang Keluarga Atas Alasan Kawan Saya Guna2kan Saya.keluarga Mengatakan Perihal Tersebut Berdasarkan..."


skuter biru  "Assalamualaikum. Saya Ingin Bertanya Tentang Status Akidah Saya. Saya Adalah Seorang Melayu Yang Mempunyai Kacukan Cina. Disebabkan Rupa Sa..."


Hamba yang jahil  "Bagaimanakah Kita Hendak Mengenal Pasti Sama Ada Sesuatu Ajaran Agama Islam Seseorang Itu Merupakan Ajaran Sesat Atau Tidak? ..."


Hussin Bin Ismail  "Ajaran Sesat Merupakan Permasalahan Yang Serius Di Kalangan Ummat Islam. Apakah Kesan-kesan Yang Timbul Di Sebabkan Penyebaran Ajaran Sesat..."


Mohamad Azani b...  "Apakah Hukumnya Bila Ada Orang Yang Mengatahui Ada Ajaran Seleweng Yang Berlaku Di Sekitarnya,tetapi Ia Menyembunyikan.mungkin Disebabkan O..."


mojako  "Saya Mempunyai Soalan Saya Ragu-ragu Adakah Saya Telah Murtad Kadang-kadang Bila Saya Bercakap Rasa Bersalah Sahaja "betul Apa Yang Aku Ca..."


mohd amir azree...  "Apakh Ada Undang-undang Untuk Menghukum Orang Yang Memaksa Orang Islam Jadi Murtad? ..."


syairul mardam  "Apakah Hukum Dan Jenis Kesalahan Yang Telah Dilakukan Oleh Pengikut Black Metal Mengikut Perspektif Islam?apakah Ada Fatwa Yang Mengharamka..."


saiful nizam mazlan  "Assalamualaikum..saya Ingin Menanyakan Mengenai Fahaman Syiah Yg Menjadi Pegangan Sebahagian Besar Masyarakat Dunia.adakah Fahaman Ini Bert..."


wan   
Halaman : 1 daripada : 41