Semua Soalan Dibawah Kategori: Taharah, Bersuci


"Hukum Wanita Yang Keguguran, Adakah Dikira Nifas? ..."


md turiman hussein  "Assalamualaikum W.b.h Saya Masih Keliru Dengan Hukum Memegang Daging Babi Seperti Yang Pernah Diulas Oleh Akhbar Berita Minggu Keluaran Dis..."


afandi nasir  "Asalamualaikum, Bolehkah Bercakap Ketika Mandi Wajib? Sekian. ..."


Faizal  "Sekiranya Sesaorang Wanita Mengalami Masalah Darah Haid Melebihi 15 Hari Kemudian Dia Menunaikan Solat Selaepas 15 Hari Walaupun Darah Ters..."


rusli bin abdullah  "Benarkah Nabi Muhammad S.w.t Mengambil Wuduk Tanpa Niat Ketika Hendak Membasuh Muka? Dan Hanya Mengalirkan Air Wuduk Sekali Contohnya Memba..."


mazran bin mustapha  "Saya Sudah Mempunyai Empat Orang Anak. Setiap Kali Bersalin Saya Hanya Mandi Wajib Setelah Kering Nifas Sahaja Dan Tidak Pernah Mandi Wilad..."


ummululu  "Adakah Sah Mandi Wajib Saya Sekiranya Saya Mewarnakan Rambut Saya Dengan Pewarna Yang Halal ..."


Akmal Firdaus b...  "Ingin Tahu Apakah Hukum Minum Air Tadahan Melalui Proses Pemelowapan Bukan Sumber Air (udara Sekitar Dlm Bangunan) Tetapi Telah Disahkan Si..."


Jaleha Ibrahim  "Assalamualaikum. Berkaitan Ibadah..... Masalah Saya Adalah, Apabila Saya Membuang Air Besar Atau Kecil Ia Akan Diikuti Keluarnya Cecair, Tp..."


hamba Allah  "Apakah Hukumnya Mengajar Al-quran Tanpa Air Sembahyang ..."


Saat bin A.Majid  "Saya Ingin Bertanya Adakah Sah Mandi Wajib Jika Seseorg Memegang Dengan Tangan Kemaluan Nya Samaada Di Bahagian Depan Atau Belakang Ketika ..."


luqman  "Jika Membaca Novel Atau Berimaginasi Mengenei Sex Sehinnga Keluar Cecair Dari Faraj Adakah Wajib Mandi Hadas Sebelum Bersolat Atau Hanya Pe..."


garuda  "Adakah Semasa Mandi Hadas Besar Tidak Perlu Mengambil Wuduk Kerana Setahu Saya Mengambil Wuduk Itu Sunat Dan Bila Sudah Melakukan Mandi Had..."


Mohd Rafiq Bin ...  "Assalamualaikum... Bagaimanakah Prosedur Untuk Menyamak (samak) Barang-barang Dapur (spt Periuk, Sudu, Pinggan, Etc). Adakah Boleh Mengguna..."


ummi  "Assalamualaikum, Sekadar Inginkan Kepastian. Adakah Hukum Memegang Anjing Haram Dan Apabila Memegangnya Dengan Sengaja. Atau Tidak Haram Te..."


Ahmad Fakhri Bi...  "Saya Sedang Mengubahsuai Rumah. Disebabkan Pintu Dan Pagar Rumah Belum Dipasang, Beberapa Ekor Anjing Telah Memasuki Rumah Berkenaan Dan A..."


shima  "Assalamualaikum..apakah Hukumnye Memotong Kuku/rambut Dll Ketika Haid...apakah Hukumnye Jika Kita Mmbuang Kuku / Rmbut Yg Dipotong Itu Tnpa..."


zue  "Assalamualaikum. Saya Adalah Seorang Pekerja Disebuah Pasaraya. Saya Bekerja Sebagai Seorang "store Boy". Dipasaraya Tempat Saya Bekerja Ad..."


Muhammad Syahir...  "Jika Darah Itu Keluar Semasa Membuang Hadas Kecil Adakah Dikatakan Sebagai Darah Haid. ..."


nurn sazrina  "Bagaimanakah Cara Saya Hendak Mandi Wajid Sedangkan Kaki Saya Patah Dan Dibaluti Simen Oleh Pihak Hospital ..."


NORAZIMAH BINTI...  "Ustaz,perlukah Kita Samak Apabila Kita Menyentuh Tanah Yang Telah Dikais Oleh Babi Contohnya Bagi Kes Penoreh Di Kebun Getah. ..."


suraya razizi   
Halaman : 1 daripada : 80