Semua Soalan Dibawah Kategori: Solat


"Assalamualikum, Saya Ingin Bertanyakan Mengenai Masaalah Angin(kentut) Ketika Solat. 1. Bolehkah Saya Menahan Angin(kentut) Itu Ketika Saya..."


Ahady  "Assalammualaikum, Saya Ingin Bertanya Mengenai Solat Subuh. 1.saya Solat Subuh Di Rumah. Kebiasaanya Pada Setengah Jam Sebelum Waktu Syuruk..."


Ahady  "Sekiranya Saya Tinggal Di Bangi Dan Bekerja Di Putrajaya Dan Saya Ingin Bertolak Ke Sabah.flight Pada Jam 4.30 Ptg Dan Dijangka Sampai Di S..."


Arifah  "Assalamualaikum...soalan Saya, Saya Sedang Bersembahyang Sunat 2 Rakaat Selepas Zuhur..tiba - Tiba Datang Seorang Lelaki, Beliau Berdiri Di..."


md hoirul azri  "Adakah Sah Solat Jumaat Jika Imam Yang Membaca Khutbah Tidak Duduk Selepas Khutbah Pertama Selesai.( Berlaku Pada 12/01/2007) ..."


azman hassan  "Boleh Terangkan Lebih Lanjut Berkenaan Masuk Masbuk Dalam Solat. Adakah Kita Kena Rukuk Sekali Dengan Imam Pada Rakaat Kedua, Ketiga @ Keem..."


mohd nasruddin  "Apakah Ciri-ciri Orang Di Gelar "al-aflah"? ..."


HAZIRAH BT ALIAS  "Bagaimana Niat Sembayang Fardu Dalam Bahasa Melayu? Contohnya : 'sahaja Aku Sembahyang Fardu Zuhur Empat Rakaat Kerana Allah Taala' Atau 's..."


sharina  "Saya Ingin Membaca Doa Akhir Tahun Dan Saya Masih Dalam Waktu Bekerja.waktu Bekerja Tamat Jam 6pm. Saya Akan Menaiki Bas Pada 6.30 Petang ..."


SITI SHATHIRAH  "Saya Ingin Bertanya Mengenai Solat Qada'. Ada Pendapat Yang Menyatakan Solat Qada' Bagi Solat Fardhu Adalah Tidak Dibenarkan Melainkan Jika..."


Ingin kepastian  "Assalamualaikum Warah Matullahi Wabarakatuh Saya Puan Siti Zubaidah Binti Ibrahim Ingin Menanyakan Satu Soalan Iatu Pada Dua Minggu Lepas S..."


SITI ZUBAIDAH B...  "Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. Saya Ingin Menanyakan Satu Soalan Bagaimana Caranya Untu Mengerjakan Solat Rezeki Yang Dilakuk..."


SITI ZUBAIDAH B...  "Jika Saya Menjadi Imam Dan Saya Mempunyai Seorang Makmum.jika Seorang Makmum Lain Datang Menyertai Solat Itu,apakah Tindakan Yang Saya Perl..."


mizi  "Jika Saya Menjadi Imam Dan Saya Mempunyai Seorang Makmum.jika Seorang Makmum Lain Datang Menyertai Solat Itu,apakah Tindakan Yang Saya Perl..."


mizi  "Salam, Saya Ingin Bertanya Bagaimana Cara Perlaksanaan Solat 5 Waktu Di Angkasa Lepas. Diharap Pihak Jakim Dapat Menerangkan Di Media Massa..."


jalal  "Untuk Pengetahuan Tuan ,saya Menetap Di Jepun. Ada Kalanya Saya Berhadapan Dengan Kesukaran Menunaikan Solat Secara Berdiri , Contohnya Di ..."


Nuraihan Hamsia...  "Assalamualaikum, Saya Ingin Bertanyakan Tentang Sembahyang Untuk Orang Sakit, Bagaimana Keadaan Kedudukan Kakinya, Adakah Kaki Yang Melunju..."


amanina  "A'kum. Ada Rakan Memaklumkan Kepada Saya Bahawa Kedudukan Arah Kiblat Akan Berubah Beberapa Darjah Dalam Beberapa Tahun Sekali Kerana Keada..."


SHOLEHAH ISMAIL  "Assalammualaikum, Yang Berbahagia Ustaz, Adakah Sah Solat Sekiranya Ada Tahi Cicak Yang Basah Di Tapak Kaki Imam? Bagaimana Pula Jika Tahi ..."


MOHD HARRIS HARUN  "Apakah Hukum Lelaki Memakai Rantai Atau Gelang Tangan Bersalut Perak? Dan Adakah Sah Solat Seseorang Yang Memakainya Ketika Solat? ..."


edyputra  "Sekiranya Saya Sedang Solat Sunnat Di Masjid Selepas Solat Fardu Tiba-tiba Ada Seorang Mengikuti Solat Dari Belakang. Adakah Saya Memberita..."


Nassa   
Halaman : 1 daripada : 167