Semua Soalan Dibawah Kategori: Puasa


"Pendapat Ulama Tentang Amalan-amalan Pada Hari `asyura` ..."


nusaibah bte hj...  "Assalamualaikum.saya Mempunyai Satu Kemusykilan Di Sini Mengenai Puasa Pada Hari Asyura.sesetengah Pendapat Mengatakan Bahawa Jika Hendak ..."


azlina  "Saya Hanya Ingin Tahu. Hari -hari Yang Diharamkan Berpuasa Dan Hari Yang Disunatkan Berpuasa. ..."


HAFIZAH BINTI NORDIN  "Assalamualaikum, Bagaimana Untuk Mengganti Puasa Ditinggalkan Yang Dah Lama Tidak Diganti? ..."


syrmine  "Assalamualaikum. Saya Ingin Bertanya Tentang Puasa 10 Muharram (hari Asyura). 10 Muharram 1428 Jatuh Pada Haris Isnin Dan Saya Telah Bernia..."


Azah Ismail  "Assalamu`alaikum...saya Ingin Bertanyakan Sopalan Adakah Sah Nazar Yang Dinazarkan Beserta Tempoh.cnthnya,seseorang Itu Berrnazar Akan Berp..."


muhammad sukri ...  "Puasa Asyura, Saya Ada Terbaca Di Laman Web Pum Bahawa Puasa Asyura Adalah Rekaan Kerajaan Bani Umayyah Selepas Mereka Membunuh Saidina Hus..."


salahudin Hj shafie  "Fidyah Puasa Bagi Org Tua Yang Uzur. Berapakah Nilai Dlm Rm Sehari ..."


UMIMAH BTE NOORDIN  "Saya Sekarang Berumur 44 Tahun.dan Telah Menunai Perintah Allah Hanya Setelah Saya Berumur 34 Tahun,ini Bermakna Saya Telah Tidak Menunaika..."


MOHAMMAD@MANSOR ALI  "Assalamualaikum. Di Sini Saya Ingin Bertanya Tentang Status Puasa Ganti. Saya Berusia 22thn. Semasa Saya Dalam Tingkatan 1@2 Saya Telah Me..."


Tini  "Assalammualaikum Perkara2 Sunat Yang Dilakukan Pada 10 Muharram Seperti Yang Dihebahkan Adakah Sunnah Atau Biddah? Sila Jelaskan Tentang 10..."


KHAIRIAH  "Saya Telah Mengira Fidyah Menggunakan Hikmat Kalkulator Melalui Laman Web.jumlah Nye Ade Lah Rm 18.00 Bg 11 Ari Untuk Thn 2005 Dan 2 Ari Un..."


nor  "Saya Muhamad Syakir Ingin Bertanya Tentang Kemusykilan Agama.jika Terdapat Suami Dan Isteri Yang Bersetubuh Pada Waktu Siang, Perlu Membaya..."


Muhamad Syakir  "Bolehkah Seseorang Itu Hendak Membayar Kifarah Iaitu Menderma Kepada 60 Orang Miskin.bolehkah Seseorang Tersebut Menmbayarnya Kepada Pusat ..."


ZURAIDAH BT. BAKAR  "Alammualaikum.. Disini Saya Ada Beberapa Kemushkilan Tentang Agama. 1) Jika Seorang Perempuan Itu Dtg Bulan Dan ?cuti? Solat N Puasa. Puas..."


in YSL  "Ibu Saya Telah Meninggal Dunia Pada 9hb.jan 2007 Berumur 76 Tahun.sebelum Meninggalnya, Ibu Saya Pernah Kena Stroke.akhibatnya,ingatan Beli..."


Tajaludin Ariffin  "Ada Tak Puasa 2dalam1? Contah Puasa Sunat Di Gabungkan Dengan Puasa Wajib ..."


mohamad afieq b...  "Bolehkan Saya Membayar Fidyah Kepada Kakak Saya Sendiri Yang Tergolong Di Kalangan Keluarga Miskin Dan Mempunyai Tanggungan Yang Ramai? ..."


ZATUL KARAMAH B...  "Assalamualaikum... Saya Salah Seorang Pelajar Di Ipta Dan Ingin Bertanyakan Tentang Puasa....pada Usia Saye 13,14,15 Tahun,,,,saya Ada Meni..."


Muhammad Asyraf...  "Bagaimana Pertambahan Fidyah Bagi Puasa Yang Tidak Sempat Diqadahkan Dari Tahun Ke Setahun? ..."


Rabi'atul 'Adaw...  "Assalammualikum.... Saya Ingin Bertanya Berhubung Dengan Puasa Sunat. Apakah Puasa Sunat Yang Disunatkan Dalam Islam. Terima Kasih ..."


Norlina Bin Abd...   
Halaman : 1 daripada : 94