Semua Soalan Dibawah Kategori: Undang-undang jenayah


"Saya Ingin Tanya Apakah Hukum Orang Yang Menggeluarkan Air Mani Dgn Sengaja? ..."


muhammad awis  "Apakh Hukumnya Mengeluarkan Mani Dengan Tangan Dan Adakah Ianya Merupakan Keringanan Untuk Mengelakkan Berlakunya Zina? ..."


taun mohd aiman...  "Assalamualaikum,apakah Hukumnya Mem'bius'anggota Penjenayah Sebelum Dilaksanakan Hukuman Qisas Ke Atasnya Atas Alasan Supaya Tidak Merasaka..."


ahmad alham  "Saya Telah Melakukan Dosa Dan Sy Ingin Bertaubat.bagaimanakah Cara Taubat Yang Paling Diterima Oleh Allah?saya Sangat Menyesal Tentang Apa ..."


Diyana Sofiah  "Kalau Kita Melakukan Sesuatu Perbuatan Sumbang Dengan Seseorang Yang Belum Kita Kahwini, Apakah Dosa Yang Harus Dia Tanggung? ..."


rozalina michael  "A'kum, Adakah Orang Yang Telah Dikenakan Hukum Hudud Telah Terlepas Di Akhirat? ..."


Ismail  "Assalamualaikum. Pernah Diriwayatkan Bahawa Baginda Nabi Muhammad Saw Pernah Menghukum Rejam Seorang Pesalah Zina Daripada Kalangan Bangsa ..."


Nor Mohamad  "Assalamualaikum W..b.t Untuk Pengetahuan Pihak Tuan, Kami Sedang Menjalankan Kajian Mengenai Gejala Homoseksual Yang Sedang Berleluasa Pd H..."


zulaiha ab. hafidz  "Assalamualaikum. Apakah Balasan Terhadap Lelaki Dan Wanita Yang Sering Bersekedudukan Sedangkan Mereka Tidak Pernah Meninggalkan Solat Dan ..."


iem  "Assalamualaikum Saya Ingin Mendapatkan Pandangan Tentang Wanita Dan Lelaki Yang Bersekedudukan Sedangkan Mereka Tidak Mengabaikan Ibadah Da..."


iem  "Assalamualaikum Apakah Balasan Dan Azab Allah Terhadap Mereka Yang Sering Bersekedudukan Sedangkan Mereka Menunaikan Solat 5 Waktu Sehari S..."


iem  "Apakah Hukum Nya Merelakan Diri Mati Demi Melindungi Nyawa Manusia Lain. (contohnya Melindungi Anak Dgn Badan Sendiri Dari Muncung Senapang..."


Azuddin  "Saya Ingin Tau Semua Maklumat Berkenaan Dengan Hukuman Takzir Merangkumi Maksud, Jenis Hukuman, Jenis Kesalahan Dan Tarikh Perlaksanaan Huk..."


Hazrul Hasnie Hashim  "Assalamualaikom Saya Ingin Mendapat Kepastian Dalam Masaalah Ini. Katakan Ada Sesaorang Ingin Menunaikan Haji Tetapi Pegawai Yang Menjalank..."


Haji Moktar bin...  "Di Manakah Harus Kita Kebumikan Seorang Islam Itu Yang Membunuh Diri?. ..."


uda  "Dalam Perbicaraan Kes Bunuh Di Mahkamah Shah Alam 3 Tahun Yang Lalu,di Mana Seorang Jurutera Yg Bernama Hanif Telah Didakwa Membunuh Norita..."


AHMAD MAHIR BAS...  "Jika Seseorang Telah Menggunakan Duit Orang Lain (dlm Bilangan Yang Ramai), Dan Tidak Berkesempatan Untuk Membayarnya Serta Tidak Tahu Maca..."


Hamba Allah  "Salam.saya Ingin Menanya.jika Kita Mencuri Harta Dari Org Kafir Apakah Hukumnya?dan Bagaimana Dgn Taubat Kita? ..."


imah  "Assalamualaikum W.b.t. 1. Saya Ingin Bertanya Apakah Hukumnya Seorang Wanita Yang Belum Berkahwin Terjebak Di Dalam Maksiat Sehingga Dikate..."


nurani.  "Assalamualaikum. Saya Ingin Bertanya Mengenai "euthanasia" Atau Juga Dikenali Sebagai "mercy Killing". Saya Tak Tahu Macam Mane Nk Describe..."


m.fahrurrazi  "Assalamualaikum Uztaz, Kawan Saya Sudah Berkahwin, Tetapi Dia Telah Terlanjur Melakukan Zina Dengan Rakan Pejabatnya Setelah Terpedaya Deng..."


ani   
Halaman : 1 daripada : 23