Semua Soalan Dibawah Kategori: Hudud, qisas, diyat


"Assalamualaikum. Pernah Diriwayatkan Bahawa Baginda Nabi Muhammad Saw Pernah Menghukum Rejam Seorang Pesalah Zina Daripada Kalangan Bangsa ..."


Nor Mohamad  "Assalamualaikum W..b.t Untuk Pengetahuan Pihak Tuan, Kami Sedang Menjalankan Kajian Mengenai Gejala Homoseksual Yang Sedang Berleluasa Pd H..."


zulaiha ab. hafidz  "Di Manakah Harus Kita Kebumikan Seorang Islam Itu Yang Membunuh Diri?. ..."


uda  "Dalam Perbicaraan Kes Bunuh Di Mahkamah Shah Alam 3 Tahun Yang Lalu,di Mana Seorang Jurutera Yg Bernama Hanif Telah Didakwa Membunuh Norita..."


AHMAD MAHIR BAS...  "Salam.saya Ingin Menanya.jika Kita Mencuri Harta Dari Org Kafir Apakah Hukumnya?dan Bagaimana Dgn Taubat Kita? ..."


imah  "Assalamualaikum W.b.t. 1. Saya Ingin Bertanya Apakah Hukumnya Seorang Wanita Yang Belum Berkahwin Terjebak Di Dalam Maksiat Sehingga Dikate..."


nurani.  "Assalamualaikum. Saya Ingin Bertanya Mengenai "euthanasia" Atau Juga Dikenali Sebagai "mercy Killing". Saya Tak Tahu Macam Mane Nk Describe..."


m.fahrurrazi  "Apakah Hukuman Yang Akan Diterima Bagi Seseorang Yang Telah Melakukan Zina Di Dalam Masjid? ..."


Abdul Rasyid Am...  "Bagaimanakah Cara Utk Bertaubat Dgn Sebenar2nya? Sebelum Ini Saya Telal Terlanjur Dgn Kekasih Sendiri,saya Cuba Bertaubat.tetapi Tak Berhas..."


hamba allah  "Assalammualaikum.. Saya Ade Kemusykilan Berkaitan Dengan Dosa Yang Telah Dilakukan. Dulu Saya Telah Berzina Dengan Beberapa Lelaki. Tapi Se..."


zila  "Saya Nak Tanya,saya Selalu Melakukan Perkara2 Berunsurkan Kepada Zina Setiap Kali Berjumpa Dgn Teman Lelaki Saya.saya Sudah Menyesal Dgn Do..."


KHAIRUNNISA BTE...  "Apa Yang Dimaksudkan Dengan Liwath ..."


Nurul Shafifi wani  "Apa Yg Ingin Di Buat Jika Suami Sendiri Yg Mencuri Duit & Brg Kemas Si ..."


Lin  "Saya Ade Sorang Kawan... Dia Pernah Berzina Dengan Kwn Dia Dulu, Dia Cakap Dia Nak Berubah, Tapi Dia X Pernah Cakap Nak Bertaubat. Satu Har..."


diyana  "Saya Mempunyai Seorg Sepupu Lelaki. Beliau Telah Terlanjur Dgn Seorg Wanita Dan Wanita Itu Mengandung. Mereka Telah Pun Bernikah Atas Pers..."


Samsudin Hj KB ...  "Kawan Saya Meminta Saya Mengemukakan Persoalan Mengenai Dia Yg Telah Terlanjur Dengan Isteri Orang Dan Sekarang Telah Bertaubat. Persoalann..."


Ag Damit Hashim  "Apakah Penyelesaian Judi Menurut Islam Dan Adakah Ayat Al_quran Ataupun Hadith Yang Dapat Menyokongnya. ..."


Zaidi  "Kira Kira 30 Tahun Yang Lalu Saya Telah Terlanjur Dengan Isteri Saya Kami Berkahwin Setelah Ia Mengandongi Kira Kira 5 Bulan Masalah Nya Si..."


zali  "Akum, Sahabat Saya Telah Memperolehi Sejumlah Wang Yang Banyak Hasil Dari Kemenangan Bermain Nombor Ekor,beliau Kemudian Bermurah Hati Memb..."


hamba Allah  "Saya Ada Mempunyai Seorang Adik Berumur 23 Tahun. Beliau Telah Membuat Pengakuan Pada Saya Bahawa Beliau Telah Terlanjur Bersama Teman Lela..."


ina  "Apakah Hukuman Yang Akan Di Hadapi Jika Seseorang Itu Tersabit Dalam Kes Zina?wajibkah Pasangan Tersebut Berkahwin? Atau Ada Hukuman Lain, ..."


Ashyiela Alidin   
Halaman : 1 daripada : 13