Semua Soalan Dibawah Kategori: Halal haram makanan, produk


"Assalamualaikum.. Saya Ingin Mengetahui Hukum Mengandunipewangi/perfume Yang Mengandungi Alkohol. Jika Haram Hukumnya, Bagaimana Perlu Memb..."


suhaimi  "Apakah Hukum Mengguna Pencuci Mulut Yang Mengandungi Alkohol? ..."


Azlan Baharin  "Adakah Nestle Merupakan Syarikat Yang Menyumbang Kepada Yahudi Dan Israel. Jika Begitu Adakah Kita Patut Memboikotnya, Sedang Ramai Yang Tak..."


ROHAIDA  "Apakah Hukumnya Apabila Kita Membeli Makanan Di Kedai Yang Dimiliki Oleh Orang Melayu Dan Dikatakan Halal Tetapi Tukang Masaknya Bukan Mela..."


suziana  "Adakah Kolostrum Halal Di Makan Oleh Org Islam? ..."


Haslinda  "Boleh Ke Hitam Kan Uban Berwarna Hitam,,,ada Yang Menyatakan Bahwa Kita Tidak Boleh Mengembalikan Warna Asal Rambut Kita. ..."


samse  "Saya Ingin Mengemukakan Beberapa Kemusykilan Kepada Encik: 1) Apakah Hukumnya Kita Membeli Barangan Di Pasaran Yang Bertanda Logo Halal Jak..."


Muhammad Hanif ...  "Adakah Cetyl Alcohol,setearyl Alcohol Dan Alcohol Denat Yang Digunakan Dalam Produk Penjagaan Muka,badan Dan Rambut Itu Halal Dalam Islam? ..."


nur  "Bersamak....menggunakan Tanah Liat. Dan Ianya Dijadikan Sabun Mandi Bercampur Dengan Bahan Sains Yang Lain .adakah Dikira Seseorang Itu Man..."


ZARINA NORDIN  "Assalamualaikum Wbk... Saya Sedang Menetap Di Tokyo,jepun Dan Saya Ingin Mencari Pekerjaan. Baru-baru Ini Saya Berminat Untuk Memohon Peker..."


Nuraihan Hamsia...  "Apakah Hukumnya Jika Kita Makan Di Kedai Yang Ada Menyediakan Arak ? (makanan Yang Dimakan Adalah Halal) ..."


Nuraihan Hamsia...  "Baru-baru Ini Terdapat Berita Di Internet Mengenai Isu Bahan Untuk Membuat Keju, Rennet (kompleks Enzim). Dari Sumber Yang Saya Baca, Menga..."


Nuraihan Hamsia...  "Assalamualaikum. Di Sini Saya Ingin Bertanya Berkenaan Kedai Jualan Roti Iaitu Cawangan Bread Story Di Langkawi Yang Telah Dibuka. Pada Bul..."


SITI MAWARNI BI...  "Adakah Keluaran Makanan Oleh Syarikat Arnott's Seperti Chocochip Chocolate Cookies Adalah Halal Untuk Dimakan Oleh Pengguna Islam? ..."


Muhammad Fadzli  "Assalamualaikum Tuan.saya Ada Membeli Air Asy-syifa`..tp,sy Tak Tahu Apa Kelebihannya.menurut Kawan,air Tu Blh Diminum..utk Kuatkan Ingatn...."


NOOR FARZANA NOORDIN  "Tidak Sah Sembahyang Kita Jika Memakai Perfum Yang Mengandungi Alkohol.betul Atau Salah?adakah Semua Perfum Yang Berada Di Pasaran Sekaran..."


Nazuahanum Naim  "Adakah Boleh Seseorang Lelaki Memakai Emas Putih Seperti Cincin Contohnya? ..."


Hizamy abu Bakar  "Apa Hukumnya Mewarnakan Rambut, Bolehkah Air Memasuki Rambut Itu Jika Mandi Wajib, Adakah Sah Mandi Wajib Kita Sememangnya Barangan Itu Ada..."


liana  "Mwarnajan Rambut, Adakah Dia Menutupi Rambut Kita Shingga Air Tidak Dapat Memasuki Rambut, Dan Effect Kpd Sembhyang Dan Mandi Wajib, Plz An..."


yana  "Apakah Hukumnya Seseorang Itu Menjalankan Perniagaan Francais Mcdonalds? Dari Segi Halal & Keberkatan.... ..."


Ahmad Fahmi Adnan  "Adakah Alkohol Yg Terkandung Dalam Tonik Rambut Boleh Dibawa Untuk Solat?? Terima Kasih.. ..."


mat   
Halaman : 1 daripada : 107